29. 3. 2018

Jak se co dělá? Víš jak se co dělá???!

POKLADY za lžičkou!
Žlutá kniha je Vilíkova téměř nejoblíbenější ... no a teď jí vyšla zelenomodrá kamarádka .. chcete se seznámit? :)



Jestli můžu o některé knize říct, že ji Vilík miluje, tak je to právě tato žlutá kniha - Jak se co dělá. Máme ji už  rok (schválně jsem koukala do emailu a kupovala jsem ji 5.4.2017) a neustále je hitem, což je vevnitř už znát, ale to nám nebrání stále a stále knihu otvírat a vždy se do ní tak ponořit, že opět objevíme něco nového.

No a teď vyšel další díl, neméně úžasný - Víš, jak se co dělá?
Podle témat mi přijde spíš pokračováním nebo verzí pro starší děti - jsou zde témata jako peníze, internet, pc hra apod., takže děti by už měli mít nějaký přehled. V prvním díle se řeší věci běžné každodenní potřeby - sklenice, lžička, chléb, kniha apod.




Kniha vypadá silně - je totiž rozkládací na velký formát. 


Po prvním otevření jsou všeobecné informace o daném předmětu nebo oblasti a po otevření dál se před vámi otevře velká ,,mapa" celého procesu. 
Děti, které jsou zvyklé na okénkové knížky, budou spokojené - na každé straně je nějaký sešitek s  doplňujícími informacemi nebo s popsáním daného konkrétního procesu.




A takto vypadají sešitky po ročním používání - někdy zapomene zavřít starší, někdy bohužel nezapomeneme schovat před mladší :) :)


Knihy bych s přehledem doporučila úplně všem!
(žlutou od tří let, modrozelenou cca od pěti .. no a zrovna tu se chystá nést Vilík příště k babičce, aby ji vysvětlil co je to ten internet  :) :)

Knihu vydal Albatros, takže bude k dostání naprosto všude. Každopádně pokud ji chcete pořídit přes internet, tak zde - KLIK

Žádné komentáře:

Okomentovat