18. 3. 2018

BrainBox - ABECEDA v kostce


Další krabička do sbírky! 

Tentokrát jsme rozšířili repertoár o box Abeceda - v jedné krabičce se ukrývají přesýpací hodiny, kostka a 64 karet - každé písmenko má dvě karty a jsem ráda, že nezapomněli ani na diakritiku, třikrát hurá, to se jen tak nestává ani u pomůcek vyrobených u nás.
Pravidla hry jsou stejná jako u předchozích BrainBoxů o kterých jsem psala zde - KLIK

Hra je oficiálně určena pro děti 4+ ale klidně od tří let dokáže děti zabavit na dlouhé chvíle, nemusí hned hrát hru ale jen si o písmenech povídat, ukazovat, přiřazovat. 


Karty jsme  kombinovali i s ,,pohyblivou abecedou" aby byly písmenka nejen na papíře,  ale i v rukou pro lepší zapamatování, doporučuji :) 

Ilustrace nejsou úplně vrchol umění, ale děti nemají problém jednotlivé obrázky rozpoznat a správně určit začínající písmenko u drtivé většiny karet.


BrainBox koupíte přimo u Albi např. zde: https://eshop.albi.cz/v-kostce-abeceda/ ale u nás má každé Tesco nebo větší supermarket (které mívají na právě tyto boxy dost často zajímavé akce).





4 komentáře:

  1. Vafličko, kde se berou ta hmatací písmenka, prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyz das do google - pohybliva abeceda tak ti vyjede kopa eshopu :)

      Vymazat
  2. Ahoj Vafle :D,
    prosim o info, kde si kupila tu krabicu na triedenie abecedy, tiez som kupila abecedu bez triedica a teraz neviem ako to uskladnit, aby sa dala pouzivat :D. Dakujem za tipy.
    Renka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dělal mi na uplne neco jineho znamy truhlar ale je na neco jineho takze na pismenka krapet naprd. Budu kupovat nejaky zavesny kapsar na sperky, ma male kapsy a ma jich hodně, tak snad se mi podari sehnat nejaky do ktereho nacpu i ,,W" :D

      Vymazat