28. 1. 2019

PŘÍBĚHY STAVEB - Štěpánka Sekaninová



Na konci října jsem psala příspěvek o knize Příběhy obrazů (KLIK), ze které byly mé děti nadšené. Do té doby jsem bohužel neměla tušení o existenci knihy o které právě píši, jinak bych ji koupila hned druhý den po tom co vyšla! :))


PŘÍBĚHY STAVEB 


V březnu 2016 jsme pořídili tubu s miniaturami od Safari LTD. a já o nich psala na blogu (ZDE). 
Tuba dodnes jede téměř každý den.  Děti vytahují často, používají i k Legu nebo Sylvanian, jako doplněk při téměř jakékoli hře. Vilík zná názvy staveb ode dne kdy jsme miniatury pořídili, Dori to nezajímá naopak vůbec :))

*

Konečně můžeme ale zájem posunout do hloubky díky této tématické knize, která dětem popisuje jednotlivé stavby i se zajímavými detaily. Veškeré knihy o stavbách co máme doma, jsou určeny spíš pro dospělé nebo starší školáky a hlavně to jsou velké těžké všeobecné encyklopedie. Tahle je naopak relativně kompaktní (i když ve formátu A4) a vleze se i do batohu na cestu vlakem k babičce.

Samozřejmě tam nejsou všechny stavby z miniatur které máme (zoufale nám tam chybí Big Ben a Vítězný oblouk!) ale i tak čteme a čteme, znova a znova.

Koukněte se na fotky, určitě se bude kniha vyjímat naprosto ve všech knihovnách malých čtenářů.




U Eiffelovky je škoda stavby uprostřed knihy .. jde trošku hůř vidět. 







V dětské knize dvoustránka o vile Tugendhat z Brna! 








Dvojstránka o bláznivých budovách samozřejmě zaujala nejvíc :))
Vilík nechtěl věřit že opravdu existují, proto jsme do zkoumání zapojili i Youtube a našli video s nejbláznivějšími budovami : 

¨

---------------------------------------------------------------------------------------
Za nás tedy kniha velkým obohacení knihovny, škoda jen že opět chybí fotky staveb v reálu, jinak velký palec nahoru za tento počin.


Žádné komentáře:

Okomentovat