27. 2. 2018

kniha Mýty a předsudky o zvířatech



MÝTY A PŘEDSUDKY O ZVÍŘATECH
koupíte zde- KLIK

Krásná novinka od Albatrosu  z pera Pavly Hanáčkové, která vydala také např. knihu Nečekaná přátelství.


Kniha objasňuje nejen mýty a zajímavosti o patnácti zvířatech které běžně známe a vyslovujeme, navíc ale také informace o kterých jsme neměli ani potuchy (tedy já rozhodně nevěděla co stojí za  povídačkou že např. krysy jsou přenašeči nemocí nebo proč se říká že je někdo chytrý jako liška.

Původně jsem si říkala že označení 6+ je přehnané, že přeci děti vědí spoustu informací o zvířatech už v mnohem menším věku, leč musím dát za pravdu. I když Vilík ví o zvířatech hodně, přišly mi informace napsány stylem pro větší děti které už spoustu výrazů znají  - například z pohádek nebo samy termíny používají, popř. je někde slyšely (jsi špinavý jako prase, pomalý jako želva, hloupý jako osel, máš paměť jako slon,..)



Každému zvířeti je věnována celá dvoustrana, bohatě ilustrována Linh Dao. Chtěla jsem se podívat na toto spojení s ilustrátorkou z ciziny a jaké bylo milé překvapení, že Linh je z Brna :) 







I když doporučuji knihu opravdu pro děti 6+ nebo pro velké zvířecí nadšence, Dó nechtěla dát knihu z ruky díky krásným obrázkům a Vilíkovi se líbily nově nabyté vědomosti o světě zvířat. Díky vysvětlení, jak to s těmi pojmy vlastně je, můžu doufat že mé děti nikdy nebudou mít poznámky typu že je někdo špinavý jako prase nebo hloupý jako osel, jak je mezi dětmi občas zvykem. 

Jestli chcete vědět jestli černé kočky opravdu nosí smůlu nebo je chameleon opravdu hluchý, rozhodně knihu doporučuji, přijde mi i jako krásný dárek pro děti ve školním věku :)



Žádné komentáře:

Okomentovat