15. 2. 2018

Sestav si lidské tělo - kniha s kostrou!


- Sestav si lidské tělo a zjisti jak funguje -
Novinka od nakladatelství Fragment právě u nás doma v akci!

Box obsahující 3D skládačku lidského těla spolu s třiceti stranami zajímavostí o lidském těle. Základní informace o kostře, svalech, srdci, plicích, mozku a spoustu dalšího obohaceno o zajímavosti, které občas ani dospělý netuší. 
--- 
Knihu s kostrou můžete koupit u Albatros Media přímo zde:




První dojem byl že 30 stran je přeci málo, ale zdání klame. Když jsem si představila ,,okénkovou" knihu o lidském těle, kterou máme doma -  má stran jen 14!  a není tam zdaleka vše jako v této knize takže velké plus (a navíc zde nejsou nereálné obrázky typu že trpaslík leze do nosu s něčím smradlavým). 


V boxu byly připraveny pevné kartony s jednotlivými částmi kostry, očíslované přímo na částech těla -  nevyhodíte popisky se zbytkovým kartonem a  tak můžete kostru opakovaně skládat a rozkládat. 



Sestavení mi trvalo s pomocí dětí zhruba půl hodinky - loupali jednotlivé části a já se snažila kostru poskládat dřív, než roznosí vnitřnosti po celém bytě :) :)  


Kostra má v lebce dírky pro provlečení provázku a pověšení (doporučuji provázek provléct dřív než lebku nasadíte na zbytek těla!). 
Jsem nadšená já  i děti, kostra vypadá perfektně, jednotlivé části jdou sundat (pokud probíráte doma třeba ruku, jde pomocí spojnic oddělat a zase lehce připojit).
Je každopádně nutné děti upozornit že to není hračka ale pomůcka. I naše dvouletka pochopila že to není plyšák se kterým může lítat po bytě ale že je to kostra na jemné zacházení i když drží dobře ( krom levé šlapky, ta nám občas vypadává :)) 


Vnitřní orgány jsou snadno vyjmutelné, pokud se potřebujete podívat přímo dovnitř. 



2 komentáře:

  1. Tak to je pecka! :) Děkuji za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za tento článek :-) Už máme knížko/kostru koupenou. Krásné dny. Jana

    OdpovědětVymazat