11. 1. 2017

šťavnatá buchta z přesnidávky

Z léta nám zbývá ještě hodně skleniček s domácí jablečnou přesnidávkou, tak jsem hned dva kousky musela využít do buchty.

3 vejce
150g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
150ml oleje
500-600ml jablečné přesnidávky ( 2 středně velké skleničky )
1 lžička jedlé sody + 250g polohrubé mouky + 100g špaldové

Prvních 5 ingrediencí důkladně rozmícháme a přidáme k nim mouku smíchanou se sodou.
Vylijeme na plech a upečeme na 180° cca 30min.
 I když je buchta ,,mokrá", měli by jste špejli vytáhnout suchou, pokud je už upečená.

Buchtu potřeme marmeládou a posypeme kokosem nebo přelijeme roztopenou čokoládou.
 / na fotce je verze s čokoládou pro rodiče a verze bez polevy je pro děti /


Žádné komentáře:

Okomentovat