23. 12. 2016

bubliny .. aneb jak zabavit dítě na hodinku dvě

Vilík jeden pořad v TV sleduje pravidelně .. na Déčku pořad Pan Hračička
Nevím jestli je to pro rodiče výhra nebo hrůza, každopádně pan Hračička neustále něco tvoří a naštěstí je to z materiálů, které má běžná máma na mateřské doma ( prázdné kelímky od jogurtu, barvičky, krepák, chlupaté drátky, bambulky, provázek, lepidlo aspol.). Kažopádně Vilík díky tomu řekne tak 351768x za den: maminko, pujdeme neco tvořit??
No .. včera pan Hračička dělal bubliny. Spoustu bublin. Tak jsme to samozřejmě museli zkusit taky a protože mi to přišlo jednoduché a geniální, třeba se to bude líbit i vašim dětem a zabaví je to při dlouhých zimních večerech.
-
Do skleničky trochu jaru, trochu vody, trochu barvy (akrylové, ale asi by šly i temperky). Slámkou pořádně zamícháme a můžeme foukat!

Když jsou bubliny nad sklenicí, přitiskneme na ně papír, aby se bubliny dostatečně silně otiskly.

Víc barev, víc zábavy .. míň barev, míň nervů pro rodiče :) 


První chtěl dělat z koleček housenku .. ale když jsem donesla druhou barvu, začaly vznikat divočiny.


Dovedu si představit že papíry můžou sloužit nejen takto samotné na zdi ale lze z nich vystřihnout různé obrázky a dát na bílý papír + do rámečku jako dárek, popř. jako balící papír na menší dárečky.


Když použijete  barvy jako je zelená a červená, máte hned vánoční dárek. Vystřihnete z papíru stromeček, dáte do rámečku a je hotovo. Babičky mají radost, děti mají radost, mámy si oddechnou že mají nějaké handmade dárky.


Přejeme hezké tvoření!

Žádné komentáře:

Okomentovat