17. 11. 2016

sekaná z červené čočky a jáhel


 - 1 hrnek červené čočky uvaříme doměkka spolu s mletým novým kořením
- 1 hrnek jáhel několikrát spaříme horkou vodou a rozmixujeme se 4 lžícemi lněného semínka
- 3 cibule na kousíčky osmažíme na trošce ghí dozlatova
***
Vše smícháme ve větší míse, přidáme majoránku, tři prolisované stroužky česnenku, 3 lžíce shoyu ( případně tamari), osolíme, opepříme.  
Dala jsem do menší zapékací mísy vyložené pečícím papírem a pekla cca 1h při 180°C. 
** 
Ideálně s bramborovou kaší ... a dobrou chuť :)



2 komentáře:

  1. A pohankovou sekanou znáš? Ta je moje oblíbená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nějak pohanku nemusím, pokud není nasladko :)
      Jaký konkrétně děláš recept?

      Vymazat