22. 1. 2018

Dó a co ji baví - 25m


Co Dó baví ve dvou letech? 

Mapa Afriky a glóbus je Vilíka, vnitřek polic je Dó.
V pruhovaném koši po pravé straně jsou mezi regály schovaní plyšáci.
Co jsem nefotila detailně je stavebnice Magformers, vyskakující kolíčky Galt a klasické Lego  - už jsem popisovala v předchozích článcích.
-
pokud na fotku kliknete, zvětší se! :)
----


1. Skládačka zvířata - přední a zadní část zvířete. Dřevěná a pevná, děti nezlomí. Koupeno před lety v Tescu, určitě půjde sehnat podobná.

2.  Na stejném principu Peppa skládačka - koupeno v Levných knihách tento týden za 59,-  ale na eshopu nemají, tak jsem našla třeba zde: KLIK.  Dó má za cca pět minut poskládáno, je tam hodně dvojic a skládá několikrát za sebou celou krabičku. 

3.  Schleich zvířata - nespočet zvířat včetně kartiček k přiřazování - o nich jsem psala už zde: KLIK 

4.  Dřevěná vkládačka tvarů - opět koupena na bazaru za pár korun (nekupujte plastové, je to děs! ) + nezačínejte najednou se spoustou tvarů ze všech stran kostky, je lepší aby děti vkládaly tvary jen jednou stranou (s Vilíkem jsem tu chybu udělala a vůbec ho to nebavilo) 

5.  Dvojice - asociace co k čemu. Dó baví ze všeho nejvíc, zvládne poskládat během minutky. Hodně bavilo i staršího bráchu, když měl cca 2r.  - koupíte běžně - KLIK 

6. PUZZLE!  -  dali jsme Dó první puzzle s předlohou s devíti dílky - složeno během chvilky bez pomoci. Máme asi šest kusů, takže je na chvíli zabavena. Jsou z Tesca, zn. Carousel, prodávají se občas v akci za 49,- ale jsou i hodně na bazarech.
Když zvládla lehce toto puzzle, zkusili jsme s předlohou puzzle na desce 15 dílků a to taky zvládne s pomocí, jen jí to trvá. Jedno puzzle je Ravensburger (nejlepší!) a ostatní z Alberta po 50,-. 

--

No a nejdůležitější jsou mimina! Tahá je doslova všude. V nosítku, v kočárku, do vany, na nočník, všude. Převléká, vyšetřuje jako doktorka, uspává u kojení .. holt kontaktní matka :) :)


Stejnou část kterou věnuje hraní si v pokoji, tak pomáhá v kuchyni. Peče se mnou každý druhý den buchtu, pokouší se krájet zeleninu, strouhat sýr, mazat si chleba,..

S úklidem nepomáhá ráda co se týče vysávání nebo vytírání, ale ráda utírá stůl, leští zrcadlo, zametá drobky nebo třeba skládá polštáře na gauč aby byly vyrovnané v jedné řadě.

Díky tomu že už velice dobře mluví, je z ní perfektní parťačka :)


1 komentář: