1. 10. 2017

testujeme v terénu: KVÍDO!

Mám tu čest otestovat nové produkty od Albi a to vzdělávací řadu Kvido! (KLIK)


HÁDANKY NA CESTY - ŽIVOT VE MĚSTĚ
soubor hromady kartiček, které jsou oboustranné a hlavně opakovaně vyplnitelné pomocí fixy která je v sadě i s mazátkem! :)



Úkoly jsou opravdu různorodé. Bludiště, hledačky, rozdíly, hádanky, spojovačky, dokreslování, vybarvování,...



Dó se karet zmocnila a vzala plnění úkolů za své .. naštěstí ji bavilo i následné mazání! :)


A takhle vypadá mazátko po hojném nešetrném používání, takže myslím že super.
Mazat jde i kapesníkem nebo rukávem, jak zkusil Vilík. Asi bych nepoužívala vlhčené ubrousky, myslim ze by pak fixa dělala ,,olejové" stopy, ale raději to nezkouším.


Kvída jsme vzali do vlaku cestou k babičce, abych věděla jak se otestuje v reálu. Za cenu Hádanek na cestu většinou nakoupíme na nádraží několik časopisů, které baví jen chvilku.



SEŠIT PLNÝ AKTIVIT Č.2 - věk 4+

č. 2 není pokračování ale označení 4+
Sešit č.1 je tedy pro mladší děti a to 3+


Ve vlaku neměl Vilík šanci vyzkoušet. Nejen že byl u vytržení z Hádanek na cesty, ale hlavně sešit zabavila Dó a půl cesty listovala a komentovala úkoly i když tedy nejsou ještě pro jeji věk.


Jedná se sešit papírový, tj. na jedno použití a ne smazatelný, což odpovídá ceně (71,-). Některé úkoly Vilíka nebavily - pořád nerad vybarvuje. Zbytek vyplnil s chutí, např. seřazování děje jak jde po sobě mi příjde fajn úkol, který je třeba cvičit a moc ho v sešitech pro předškoláky nevídám (a to bývají otázky tohoto typu u zápisu do první třídy) takže za to velké plus tvůrcům. Klidně bych koupila sešit jen s těmito úkoly.



CHYTRÉ VĚJÍŘE  3+




Vějíř s úkoly, na které nepotřebujete tužku (takže i do MHD pro nudící se děti).
Na prvním listu dvě úlohy a druhý list obsahuje list pro kontrolu, za což velké plus. Mínus bych dala za ty dva úkoly na jednu stranu .. Vilík se pořád zamotával a úkoly spojoval a míchal dohromady (což je možná problém jen jeho a ne tvůrce), takže jsem pokaždé musela dlaní zakrýt druhý úkol a upozornit, že teď řešíme ten co je vidět a toho druhého si všímat zatím nemusí.


Pár úkolů je trošku sporných  .. třeba co komu voní nebo jaké je správné chování v určité situaci. To bude ale jen malá část populace u které to bude jinak, takže jinak to asi vyložit nešlo ( nebo prostě dětem neukazujte druhou stranu a bude v pořádku když řeknou, že jim voní sýr! :) 
Jinak opět dobrý počin, něco takového mi na trhu chybělo od dob ,,motanic" a tohle je navíc bez provázků a zároveň do kapsy.


Celý koncept Kvída je na jejich stránkách (klik) ale přehlednější mi to příjde v letáčku:




Do mého seznamu co musíme mít rozhodně přidávám zbylé troje Hádanky na cesty a zkušebně Moje první kvízy, na ty jsem hodně zvědavá.
Jinak Povídačky na cesty mám ve starším provedení a jsou parádní a doporučuji hlavně pro rodiče .. ani netušíte, co si děti myslí a co z nich může vylézt při různě položených otázkách :) :)

Žádné komentáře:

Okomentovat