17. 1. 2015

jáhelník s jablky podle Hanky Zemanové







Mírně poupravený recept :

1.      150g jáhel ( třikrát propláchnout ) uvaříme v 750ml ovesného mléka na kaši .. cca 15min. Po vychladnutí přidáme cca 8-10 lžic sirupu. Já použila 5 lžic rýžového sirupu a 2 lžíce datlového. Pokud použijete javorový, stačilo by asi mnohem míň.

2. smícháme 500g nastrouhaných jablek, 100g rozinek, 3 lžíce kukuřičného škrobu a 2 zarovnané lžíce skořice 


3.   Půl jáhlové kaše vylijeme do formy. Potřeme hruškovými povidly bez cukru ( v original receptu jsou předem namočené sušené švestky ).  Na povidla napatláme jablečnou směs, kterou překryjeme zbytkem jáhlové kaše.
-
180°    40min a je hotovo

Žádné komentáře:

Okomentovat